Les 3.2 – Een formulier maken in Convertkit

Stap-voor-stap

Een formulier maken

Om een formulier te maken ga je naar Landings Pages & forms, kies je create new en kies je forms.

2. Daarna kies je het soort formulier dat je wil maken

Inline – Een inline formulier is een formulier wat je in iedere pagina en in iedere blog post kan zetten. Die blijft er gewoon in staan.

Modal – Een pop-up formulier die je op je blogs en pagina’s kan zetten. Je kan kiezen voor een pop-up die na enkele seconden komt, of een pop-up op het moment dat iemand je website wil verlaten.

Slide in – Zo goed als hetzelfde als een pop-up formulier, alleen in dit geval schuift het formulier via de linker- of rechterkant je site op.

Sticky bar – Dit is een bar die altijd bovenaan je site ‘plakt’ waar mensen zich direct in kunnen schrijven.

3. Kies een template als basis voor je formulier.

Er zijn verschillende templates waar je uit kan kiezen.

4. Formulier aanpassen

Als je een formulier hebt gekozen kan je hem helemaal aanpassen met je eigen afbeeldingen, tekst en zelfs extra velden toevoegen.

5. Stel de bedankpagina in

Stel hier een bedankbericht of bedankpagina in die mensen te zien krijgen nadat ze zich ingeschreven hebben op het formulier.

6. Stel de incentive email in

De incentive e-mail wordt ook wel eens de dubbel opt-in genoemd. Mensen krijgen na het inschrijven een mail met een waarmee ze bevestigen dat ze echt op jouw lijst willen staan. Je kan de mail helemaal aanpassen om te zorgen dat hij bij de rest van je branding past.

Deze mail is niet per se verplicht, maar helpt wel om te voldoen aan de avg-regels.

7. Plaats het formulier op je WordPress site

Connect de plugin met je WordPress site, en kies per blog of pagina welk formulier je wil plaatsen. In de video lopen we hier stap-voor-stap doorheen.